Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Όσοι σας ψάχνουν θα βάλουν τα κλάμματα!!

Κάτι σημαντικό και πολυσυζητημένο είναι το ανώνυμο σερφάρισμα στο internet.Σε αυτό το άρθρο θα κάνουμε τον υπολογιστή μας αόρατο(οκ εξαιρετικά δύσκολο να ανιχνευτεί)!!Στην προσπάθεια μας αυτή θα μας βοηθήσει το TOR.To TOR ουσιαστικά μας προστατεύει από κακόβουλους χρήστες που προσπαθούν να αναλύσουν τισ κινήσεις που κάνουμε στο internet.
Ας μπούμε όμως επιτέλους στο ψητό.Για αρχή θα πρέπει να εγκαταστήσουμε κάποια πακέτα.Σε αύτο θα μας βοήσει το Synaptic Package Manager.Τα πακέτα πο θα κατεβάσομε είναι τα εξής: tor,tor-geoipdb,vidalia,privoxy,polipo.Μόλις κατέβουν και εγκαταστηθούν τα πακέτα μας κλείνουμε το Snaptic Package Manager και ανοίγουμε το τερματικό.Εκεί δίνουμε την εντολή "sudo chown <username> /etc/tor" χωρίς τις διπλές αποστρόφους.Στη σνέχεια δίνουμε την εντολή "sudo chmod o+w /etc/tor/torrc".
Ώρα τώρα για τις ρυθμίσεις του Vidalia. Πηγαίνουμε στο Applications->Internet ->Vidalia και κλικάρουμε πάνω του.Στη συνέχεια πατάμε το κουμπί settings για να εμφανιστεί η καρτέλα με τις ρυθμίσεις.Στην καρτέλα General θα πρέπει να βλέπουμε τις εξής ρυθμίσεις:





Ενώ στην καρτέλα Advance αυτές:
Το TOR έχει ρυθμιστεί!!!
Τώρα πηγαίνουμε στο ubuntu software center
και κατεβάζουμε το Chromium.Στη συνέχεια ανοίγουμε τον καινούριο Brownser μας και πατάμε
το κουμπί με το γαλικό κλειδί δίπλα από την μπάρα URL.Κάνουμε κλίκ στο Preferences->under the hook->network->change proxy settings.
Εκεί ρυθμίζουμε της επιλογές ώστε η εικόνα που βλέπουμε να είναι παρόμοια με αυτή(κατώ).

Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε την διεύθυνση:https://check.torproject.org/ και αν το κρεμύδι είναι πράσιννο έχουμε βάλει σωστα το TOR!!!Αν κάποια στιγμη θέλουμε να κλείσουμε το TOR και να συνδεθούμε κανονικά στο internet επιλέγουμε από την καρτέλα change proxy settings
(πάνω)την επιλογή direct internet connection.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου